---
title: "Převod zlatých"
description: "Převod zlatých"
url: https://support.travian.com/cs/articles/117-prevod-zlatych
collection: "Získávání zlata"
updated: 2026-10-29
language: cs
alternates: [en, pl, ar, fr, it, es, tr, de, pt, ru]
---

# Převod zlatých

Převod zlatých

#### Co je převod zlatých?

Když váš **herní svět skončí** nebo **smažete svou postavu**, můžete převést veškeré **nevyužité zakoupené Zlaté** do jiného herního světa. Po skončení kola nebo po smazání vaší postavy obdržíte **e-mail s odkazem na převod zlatých** a podrobnými pokyny.

* * *

### Kolik zlatých můžete převést?

Jakmile je převod dostupný, systém:

1.  Převede **zbývající čas** služby **Travian Plus** a **bonusy surovin** zpět na Zlaté.
    
2.  Porovná:
    
    -   **celkové množství zbývajících Zlatých** na vaší postavě a
        
    -   **množství zakoupených, přenositelných Zlatých** z daného kola.
        

Můžete převést **nižší z těchto dvou hodnot** — tedy:

> Můžete převést tolik Zlatých, kolik vám na konci zbývá, ale ne více než je množství zakoupených Zlatých v daném kole.

**Nepřenosné:**

-   **Gold Starter Promo** \- Zlaté z tohoto speciálního jednorázového balíčku nabídky nejsou přenosné (viz [Pravidlo hry 1.8](https://www.travian.com/gamerules))
    
-   **Zlaté získané zdarma ze startovních odměn nebo za plnění úkolů a zlaté získané směnou za stříbrné.**
    

* * *

### Kam mohu převést své Zlaté?

Ve většině případů můžete převést zlaté z **libovolného herního světa na jakýkoli jiný**, bez ohledu na region.  
Existují ale **omezení**, např.:

-   **Speciální servery nebo turnaje**
    
-   **Herní světy, které nepřijímají nebo nevytvářejí odkazy na převod**
    

Tyto výjimky jsou v příslušných případech vždy uvedeny v **oznámení serveru**.

* * *

### Běžná omezení převodu

Pokud uvidíte zprávu jako

> _„Na herním světě byl nalezen jeden nebo více hráčů, kteří jsou podle našich pravidel vyloučeni.“._

to znamená, že systém našel vaši cílovou přezdívku, ale na světě, kde nelze převádět zlaté.  
Stále můžete použít odkaz k převodu svých zlatých do **jiného herního světa**.

**V těchto případech jsou převody omezené:**

-   **Turnajové servery:** Převést lze pouze zlaté z **předchozích turnajových kol**.
    
-   **PTR servery:** Převádět lze pouze zlaté z **jiných PTR serverů** (v obou směrech).
    
-   **Alpler servery:** Kvůli **nižší ceně v lirách** lze zlaté převádět pouze **na jiné Alpler servery nebo z nich**.
    

![](https://staticfiles.gleap.io/helpcenter/68308d126b4d67fbe821228f/20260427082953_3329.png)

* * *

### Jak převést zlaté

Zlaté můžete převést pouze **po skončení kola** nebo **po dokončení smazání vaší postavy**:

1.  V herní nabídce otevřete stránku **Smazání účtu**, abyste zjistili, kolik zlatých lze převést.
    
2.  Pokud jste si nedávno koupili zlaté, může trvat **krátkou dobu**, než bude smazání dostupné (z bezpečnostních důvodů).
    
3.  Jakmile bude vaše postava smazána, obdržíte na svou registrovanou adresu **e-mail o převodu zlatých**.
    
4.  Postupujte podle odkazu v e-mailu a pokynů na obrazovce a dokončete převod.
    

Přenosový odkaz **nevyprší**, dokud nebude Zlaté použito.  
Můžeš ho bezpečně uschovat a použít později, například až začne nové kolo stejného světa.

* * *

### Balíčky Season Pass

Balíčky Premium Season Pass a Hvězd guvernérů se kupují pro celý účet Lobby, nikoli pro jednotlivou postavu. Proto se po skončení herního světa ani po smazání postavy neodstraní a nelze je převést.

* * *

### Důležité poznámky

-   **Customer Service nemůže urychlit mazání postav.**
    
    -   **Převést lze pouze nevyužité Zlaté zakoupené za skutečné peníze;**
        
    -   **Zlaté získané směnou Stříbrných nelze převádět.**
        
    -   **Pro prošetření žádosti o převod uveďte své uživatelské jméno v Lobby, e-mail v Lobby, herní svět, jméno postavy a zakoupené balíčky Zlatých.**
        
-   **E-maily o převodu** mohou skončit ve složkách _Spam_, _Koš_ nebo _Propagace_ — nejdříve zkontrolujte tyto složky.
    
-   Pokud **ztratíte odkaz pro převod**, Customer Service ho může znovu vytvořit pouze po **omezenou dobu**. Pokud uplyne několik měsíců, obnova už nemusí být možná.
