Als je denkt dat een andere speler de spelregels overtreedt, kunt u dit melden. Afhankelijk van het type overtreding, zal de melding worden behandeld door het Rule Enforcement Team (RET) of door je lokale Customer Service Representatives (CSR) en hun team. CSR-teams behandelen taal-gerelateerde overtredingen (bijvoorbeeld beledigingen in Ingame berichten), en RET behandelt alle andere overtredingen zoals beschreven in Wat is het Rule Enforcement Team?

Er zijn een paar verschillende manieren om een melding te versturen. Welke je kiest, hangt af van het soort overtreding dat je wilt melden.

Rapporteer bericht

Als je een Ingame Message (IGM) wilt rapporteren, is de makkelijkste manier om dat te doen vanuit het bericht zelf.

In de header van het bericht vind je een knop:

Klik op de knop, en kies de juiste reden voor het rapport:

Let op dat u de juiste reden kiest, er zullen verschillende acties ondernomen worden en het rapport kan naar verschillende afdelingen gestuurd worden, afhankelijk van de reden die je opgeeft.
Zodra je op de knop "Melden" hebt geklikt, is het rapport verzonden en zal het worden behandeld.

Rapporteer speler

Als je een speler wilt rapporteren waarvan je denkt dat hij de spelregels overtreedt, is de makkelijkste en snelste manier om dat te doen via het profiel van de speler.

In de Details sectie van het profiel van de speler vind je een knop om de speler te rapporteren (zoals in het ingame bericht).

Klik op de knop en je kunt de reden kiezen waarom je deze speler rapporteert.

Wees voorzichtig met het kiezen van de juiste reden, aangezien de melding naar verschillende afdelingen gestuurd en behandeld kan worden, afhankelijk van de reden.
Je kunt ook commentaar toevoegen in het vak, zoals waarom je denkt dat deze speler de regels overtreedt, welke accounts er mogelijk bij betrokken zijn en andere informatie die nuttig kan zijn. Hoe meer informatie je kunt geven, hoe beter het onderzoek van de zaak zal zijn.
Als je op de knop Melden klikt, wordt het verstuurd en behandeld. Je kunt 2 van dit soort meldingen per dag doen.
Je krijgt een ingame bericht wanneer de melding in behandeling is genomen.

Waarom doet RET niks met mijn rapport?

Dat doen ze!!!
Zelfs als je geen resultaat ziet, of er geen informatie over krijgt, controleert de RET altijd elk rapport zorgvuldig en neemt de nodige maatregelen.

Waarom doet de RET niets?
Elke melding zal zorgvuldig worden onderzocht, hetzij door RET of CSR-team, afhankelijk van het type overtreding dat wordt gemeld.

Het feit dat je denkt dat er een overtreding van de spelregels is, betekent niet noodzakelijk dat er iets illegaals aan de hand is. Net als in een rechtbank, moet er voldoende bewijs zijn voordat een ban en/of straf wordt uitgevaardigd. De RET verbiedt niet op basis van geruchten en speculaties, of op basis van informatie uit de tweede hand. Jouw informatie kan het ontbrekende deel zijn of de juiste invalshoek geven van het onderzoek, dus jouw rapporten zijn van grote waarde voor de RET en de ondersteuningsteams.

Waarom krijg ik geen informatie over het resultaat van mijn rapport?
RET en CSR-teams kunnen niets over een account vertellen aan iemand anders dan de accounteigenaar vanwege de GDPR-wetgeving en het privacybeleid.

Waarom kan ik niet zien dat een account gestraft is?
Soms kun je zien dat een account gebanned is, of dat de populatie is afgenomen. Niet alle bans en straffen zijn zichtbaar voor andere spelers. Sommige straffen worden direct uitgevoerd, anderen kunnen een waarschuwing zijn, het blokkeren van het versturen van berichten, het afnemen van middelen etc.