Jag tror att en spelare bryter mot reglerna - vad kan jag göra?

Om du tror att en annan spelare bryter mot spelreglerna kan du rapportera det. Beroende på typen av regelbrott, kommer rapporten att bli hanterad av antingen Rule Enforcement Team (RET) eller dina lokala Customer Service Representatives (CSR) och deras team. CSR-team en hanterar språkrelaterade regelbrott (tex förolämpningar i meddelande i spelet), och RET hanterar alla andra regelbrott.

Det finns några olika sätt att rapportera spelare. Vilket du väljer beror på vilken sorts regelbrott du vill rapportera.

Om din rapport är relaterad till något som den andra spelaren skrev till dig, rapportera det specifika meddelandet. Detta inkluderar fall när spelaren skriver något som tyder på att de bryter mot spelreglerna, tex att de har multikonton.

Om du vill skicka en mer generell rapport baserad på spelarens beteende i spelet, använd alternativet att rapportera spelaren.

Rapportera meddelande

Om du vill rapportera ett meddelande du fått i spelet (IGM), är det enklast att göra det från själva meddelandet.

I meddelandets övre del hittar du följande knapp:

Klicka på knappen och välj den orsak som är rätt för rapporten:

Var noga med att välja rätt orsak eftersom olika åtgärder kommer att vidtas med rapporten och rapporten kan också bli sänd till olika avdelningar beroende på orsaken du angivet. Tillgängliga orsaker:

• Annons; välj den här om meddelandet innehåller reklam eller spam.
  • Påhopp; välj den här orsaken om du blev förolämpad eller trakasserad i ett meddelande.
  • Guldköpande; det här är en separat kategori för spam-meddelanden som erbjuder guldköp utanför spelet.
  • Annat; välj den här om orsaken inte passar i någon av de tidigare kategorierna. Till exempel om spelaren medger i ett meddelande att de har brutit mot reglerna.

När du har klickat på "Rapport"-knappen, skickas rapporten och den kommer snart att bli behandlad.

Var noga med att rapportera alla meddelande som är relaterade till det specifika regelbrottet, särskilt om de har olika information, eftersom vårt team bara kommer att kunna se och behandla rapporterade meddelanden.

Rapportera spelare

Om du vill rapportera en spelare som du tror bryter mot spelreglerna, är det enklaste och snabbaste sättet att göra det på spelarens profil.

I sektionen detaljer på spelarens profil hittar du en knapp för att rapportera spelaren (som vid meddelanden).

Klicka på knappen och du kan välja orsak till varför du rapporterar den här spelaren;

Var noga med att välja rätt orsak eftersom olika åtgärder kommer att vidtas med rapporten och rapporten kan ocks bli sänd till olika avdelningar beroende på orsaken du angivet. Tillgängliga orsaker:

• Multikonto(n) – du tror att spelaren har flera konton på den här spelvärlden. Inkludera en lista på alla konton som du tror att spelaren äger.
  • Lösenordsdelning; du tror att spelaren har delat sitt lösenord med en annan spelare eller använt en annan spelares lösenord. Förklara i kommentaren detaljerna och vem/vilka som är involverade, om du vet det.
  • Scripts och botar; du tror att det här kontot är spelat av en bot eller att spelaren använder script eller andra program för att spela och inte bara en vanlig webbläsare.
  • Silverbedrägeri; du tror att det här kontot är involverat i att sälja eller köpa silver/guld utanför spelet.
  • Opassande innehåll; något innehåll i spelarens profil eller på andra platser som kontonamn eller bynamn, är förolämpande eller bryter mot spelreglerna.
  • Trakasserier; du känner dig trakasserad av spelaren. Om det här sker via meddelanden (IGM) i spelet, vänligen rapportera det specifika meddelandet istället. Notera att Travian: Legends är ett krigsspel, att attackera någon, även om det sker oavbrutet, är inte ett brott mot spelreglerna.
  • Annat; det som inte passar i någon av de tidigare kategorierna. Välj den här orsaken om du vill rapportera en spelare för något annat än det som är tillgängligt ovan. Var noga med att tydligt förlara varför du rapporterar spelaren. Till exempel om du misstänker att någon har privata farmer.

Du kan också lägga till mer information in kommmentaren, som tex varför du tror att den här spelaren bryter mot reglerna eller annan information som kan vara användbar. Ju mer information du kan ge, desto bättre vill utredningen av fallet bli.

När du klickar på Rapport-knappen kommmer den bli sänd och behandlad.Du kan skicka 2 rapporter per dag.

Jag har rapporterat en spelare, vad händer sedan?

Alla rapporter blir nogrant utredda av antingen RET eller CSR, beroende på vilken sorts regelbrott som rapporterats. De nödvändiga åtgärderna kommer att vidtas.

Det faktum att du tror att ett regelbrott begås behöver inte betyda att det är något olagligt som pågår. Precis som i en domstol måste det finnas tillräckligt med bevis innan bann och/eller bestraffning delas ut. RET bannar inte på rykten och spekulationer, eller på andrahandsinformation. Din information kan vara den saknade delen eller ge rätt infallsvinkel för utredningen, så din rapport är mycket viktig för RET och för Support-teamet.

Om du rapporterat en spelare, kommer du att få ett meddelande i spelet (IGM) när rapporten blivit behandlad och stängd.

Varför får jag ingen information om resultatet av min rapport?
RET och CSR-teamen kan inte berätta någonting om ett konto till någon annan än kontoägaren. Det här beror på GDPR-lagar och privatpolicy.

Varför kan jag inte se att ett konto fått bestraffning?

Ibland kan du märka att ett konto blivit bannat, eller att befolkningen har minskat. Inte alla bannar eller bestraffningar är synliga för alla spelare. Vissa bestraffningar ges direkt, andra kan vara en varning, blockering från att skicka meddelanden, resurser tas bort, mm.